Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Διευκρινήσεις του Ψυχιατρίου σε σχέση με δημοσίευμα της "Ελευθεροτυπίας"


Με αφορμή το θόρυβο που έχει δημιουργηθεί σχετικά με την μη υποβολή οικονομικών στοιχείων στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους από Νοσοκομεία, με συνέπεια αναστολή της κρατικής επιχορήγησης, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» στις 2/4, το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Κέρκυρας διευκρινίζει τα εξής:

1.        Το Ψ.Ν. Κέρκυρας δεν έχει κάποια επίσημη ενημέρωση ούτε έχει λάβει κάποιο έγγραφο σχετικά με το θέμα. Αντίθετα έχει λάβει έγγραφα που καθορίζουν το ακριβές ποσό της επιχορήγησης του για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2011.
2.        Το Ψ.Ν. Κέρκυρας αποστέλλει κάθε μήνα τα οικονομικά στοιχεία στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια (6η Υ.ΠΕ.), όπως έχει υποχρέωση. Η 6η Υ.ΠΕ. προΐσταται όλων των Νοσοκομείων της Ηπείρου, των Ιονίων Νήσων, της Αιτωλοακαρνανίας, και της Πελοποννήσου.
3.        Το Ψ.Ν. Κέρκυρας έχει αποστείλει τα στοιχεία που αφορούν μέχρι και τον μήνα Φεβρουάριο στην 6η Υ.ΠΕ., όπως είχε υποχρέωση. Τα στοιχεία του Μαρτίου θα αποσταλούν από όλα τα Νοσοκομεία μέχρι τις 11 Απριλίου.
4.        Η 6η Υ.ΠΕ. είχε την ευθύνη για την αποστολή των στοιχείων στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για όλα τα Νοσοκομεία των οποίων προΐσταται. Το Υ.Υ.Κ.Α. αποστέλλει στην συνέχεια τα στοιχεία στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. 
5.        Στο δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας» τα Νοσοκομεία της 6ης ΥΠΕ αναφέρονται ονομαστικά, σαν να μην έχουν αποστείλει οικονομικά στοιχεία στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους μέχρι το τέλος Μαρτίου, ωστόσο από την επικοινωνία μεταξύ των Διοικητών προκύπτει ότι τα Νοσοκομεία είχαν αποστείλει τα στοιχεία στην 6η Υ.ΠΕ.
6.        Πιστεύουμε ότι το όποιο πρόβλημα, αν τελικά υπάρχει, θα επιλυθεί κεντρικά από την Διοίκηση της 6ης Υ.ΠΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου